Valpträffar

Valpträffar Kull 3,    Kull 2,   &   Kull 1

Kull 6 - Backamo lägerplats 12-14 juni 2015.

Alla kort är tagna av Aino, Fägrings kennel om inget annat uppges.

På Backamo Lägerplats finns det bra förutsättningar för aktiviteter. Vi kan beställa mat från Café Gläntebo som ligger alldeles intill vår anläggning.

Vi samlades på fredag eftermiddag kl. 17-18 och åt en lättare hemlagad måltid.

Lördag hade vi tipspromenad där vi fick en chans att bekanta oss med varandra. Sedan fick alla gå viltspår där hundarna fick prova med blodspår och viltklöv.

Vi visade hur man trimmar pälsen på sin hund och även visade hur det går till på en utställning.

På Söndagen visade Therese (Lights matte) och Kristina (Hobbes matte) hur apportering går till.
Vi fick också prova på övningar med dummies och fågel.

Barolos (Baloos matte) visade oss hur nose-work fungerar. Alla hundarna fick prova på med lyckade resultat.

Tack till alla som kom och ett Stor tack till Therese, Kristinia & Susanne som visade allt.
Vi hade en trevlig helg med engagerade hundar och ägare.

Kull 5 - 26-28 september 2014 på Backamo
Alla kort är tagna av Aino, Fägrings kennel om inget annat uppges.

Vi träffades på fredag em. och bekantade oss med varandra.De som deltog var: Molly med Ingvar och Gunilla, Samba med Claus och Eva, Ruben med Annelie och Jesper, Simba med Claes och Lena, Spex med Liselott och Annie, Hilda med Michaela och Johannes.
Tyvärr kunde inte Leos familj komma. Det blev mycket lek och bus med alla.
På lördag fick alla hundarna (utom Hilda som var i höglöp!) gå ett viltspår som Lennart lagt ut. Alla klarade av detta med glans. Sedan blev det tipspromenad och jag visade hur det går till på utställning och sedan provade vovvarna att gå fint i ringen och att visa upp sig.

På söndag gick Liselott igenom hur man kan börja träna apporteringen. Sedan gick vi ut och tränade och hundarna fick prova att apportera i vatten.

Som sista moment fick alla hundarna apportera 4 olika sorters fågel. Det var skoj att se hur intresserade och viltspontana alla var. Vi hade en fantastisk helg och vovvarna lekte med varandra och kvällarna var
det mycket hundprat.


Kull 4 - 21-22 april 2012 hos Kenneln
Alla kort är tagna av Aino, Fägrings kennel om inget annat uppges.

Lördag 21 april ägnades till att bekanta oss med varandra och hälsa på hundarna. Sedan gick vi viltspår som Lennart lagt ut med blod och klöv. Alla hundarna klarade spåret med glans och alla blev jätteförtjusta i klöven.

Camilla med Windy (Texas) fick börja, sedan Hurricane (Cane). Sist gick Sunshine (Hilda) Efteråt fick hundarna leka med varandra. Det var kul att se att dom gillade varandra och racade som tusan. Vi åt gemensam middag på kvällen med paella.

Söndag 22 april
Vi åt gemensam frukost hos oss och sedan tog Therese över apporteringens grunder. Vi gick ut och alla hundarna fick prova på linjetag, sök med närsöksruta, markering och dirigering. Alla hundarna visade bra intresse och var villiga att söka och ta hem dummisarna. Några hade också bra avlämningar.
Efteråt fick alla leka i vattnet.
Upp
Till kull 3, 2 & 1