Kennelträffar

Kennelträff - Backamo lägerplats 5 - 7 april 2013
Vi bjöd in alla hundar vi fött upp till kennelträff den 5 - 7 april 2013 på Backamo. Alla kunde ju inte komma men vi blev 10 hundar som samlades.

Vi samlades på fredag eftermiddag och bekantade oss med varann och åt en lätt middag.

Efter gemensam frukost på lördagen informerade Therese Johansson om programmet som hon hade lagt upp. Började med apporteringsövningar, sedan följde poängjakt med utlagda leksaker i terräng. Det visade sig vara svårt för hundarna som förväntade sig dummisar att hämta in.

Vi hade korvrace som bestod i att gå en bana med en korv mellan knäna och hund i koppel eller lös. Rallybana på tid med hund som skulle vara lös eller kopplad. Bana med ett kokt ägg i en sked med hund lös eller kopplad. Kasta ett antal dummisar i en ruta som var indelad i olika svårighetsgrader och hund i koppel eller lös vid sidan.

Både hundar och ägare var trötta efter en lång dag med många skratt. Sen middag och prisutdelning. På söndag startade vi med tipspromenad efter frukosten och Therese fortsatte med apportering för de som ville. Vi åt lunch och gick igenom svaren på tipspromenaden. Kunde konstatera att alla hade väldigt bra kunskaper om hundar och tollare eftersom frågorna naturligtvis handlade om det.

Konstaterade att alla hade haft jättetrevligt och gärna ville att vi skulle göra om detta. Vi hade också väldigt tur med vädret.


Upp